top of page
IMG_6062.jpeg

Onze Diensten

Knippen

Afhankelijk van de vachtsoort en de conditie van de vacht zal bepaald worden welke techniek het beste bij uw hond past. Denk hierbij aan knippen met een rechte schaar en het inkorten of uitdunnen met een enkele of dubbele effileerschaar.

Plukken

Bij deze techniek wordt de oudere vacht geplukt zodra deze rijp is. Dan doet het namelijk geen pijn om deze bij de hond te verwijderen. Indien de vacht van de hond bij de trimbehandeling niet rijp is zullen we de afspraak verplaatsen naar een later moment.   Het is mogelijk de hond volledig te laten plukken of (indien mogelijk) in een stripvacht te zetten. Bij een stripvacht blijft er een laagje haar staan waardoor de hond iets meer bedekt is. Een hond in stripvacht moet regelmatig terug naar de salon om zo de vacht in optimale conditie te houden.

Scheren

Bij deze behandeling maakt de salon gebruik van een professionele tondeuse. Het scheren van een vacht kan op verschillende lengtes. Dit is afhankelijk van uw wens en de conditie van de vacht. Het scheren van de vacht kan ook gecombineerd worden met andere technieken zoals knippen en effileren.

Wassen

Een goede trimbeurt valt of staat bij een schone hond. Daarom worden alle honden (m.u.v. plukhonden) aan het begin van iedere trimbehandeling gewassen. Hierbij maakt de salon gebruik van professionele shampoo die perfect aansluit bij de behoeftes van de vacht van uw viervoeter. Een was en blaas behandeling wordt ook aangeboden tussen de grotere behandelingen door. Zo behoudt u een zo gezond en goed mogelijke vacht voor de volgende trimbehandeling.

Ontwollen

Bij een ontwolbehandeling worden de dode en losse haren bij uw hond verwijderd. Dit gebeurt o.a. door middel van een was en blaas methode. Indien u regelmatig moet stofzuigen weet u dat het tijd is voor een ontwol behandeling. Voor een optimaal resultaat is het verstandig deze behandeling met regelmaat te laten uitvoeren. In de salon kijken we samen met u wat de ideale frequentie is voor uw viervoeter.

Nagels Knippen

Bij iedere trimbehandeling worden (indien mogelijk) de nagels van de hond geknipt. U kunt ook een afspraak maken om enkel en alleen de nagels te laten knippen.

Puppybeurt

Als pup leert uw hond ontzettend veel. Het is dan ook verstandig om de hond direct te laten wennen aan de trimsalon. Ze zullen er veelal hun hele leven naartoe moeten. Het advies is om de eerste kennismaking te plannen als uw pup rond de 12 weken oud is.  Bij het inplannen van een puppybeurt laten we uw hond kennismaken met de geuren, geluiden en gebruiken van de trimsalon. Dit bouwen we steeds verder uit tot de hond toe is aan een volledige behandeling. Dit zal bij de ene hond sneller zijn als bij de ander.   Ook kijken we samen naar uw wensen en maken we een plan om zo tot een mooi, gezond en veilig trimresultaat te komen.

bottom of page